Aura | Omin sanoin

BRUSSELS – BELGIUM – 30 August 2018 – Aura SALLA – PHOTO: Juha ROININEN / EUP-IMAGES

Olen intohimoinen matkustaja, hyvän kirjallisuuden, etenkin elämäkertojen sekä laadukkaiden tv-sarjojen ja elokuvien suurkuluttaja. Onni muodostuu minulle perheestä ja ystävistäni sekä siitä, että saan oppia jatkuvasti uutta ja toteuttaa unelmaani yhtenäisemmän Euroopan rakentamiseksi. Tavoitteeni on saada työskennellä Eurooppa-politiikan parissa ja rakentaa vahvaa Eurooppaa myös meidän suomalaisten ja Suomen hyväksi. Rentoudun sekä lataan akkujani tällä hetkellä kuntopyöräilemällä, satutettuani selkäni maratoonin jälkimainingeissa, ja treenaamalla pilatesta äänikirja tai hyvä musiikki seuranani.

Synnyin Lappeenrannassa, jossa lapsuuden perheeseeni kuuluivat äiti, isä ja kuusi vuotta nuorempi sisko. Äitini työskenteli koulutussuunnittelijana vapaan sivistystyön parissa ja isälläni oli oma rakennusinsinööritoimisto. Lapsuuden ja nuoruuteni vapaa-ajat vietin pesäpallokentällä ja tanssiharrastuksen parissa. Nykyisin perheeseeni kuuluu aviomieheni, joka työskentelee kansainvälisen politiikan tehtävissä.

Kiinnostuin politiikasta 15-vuotiaana päästessäni mukaan nuorisovaltuustoon. Luettuani Karl Marxin Pääoman ensimmäisen osan ja kahlattuani läpi puolueiden vaaliohjelmia liityin kokoomukseen. Poliittisen historian sekä erilaisten ajatusmallien ja ideologioiden tunteminen ovat olleet elämänkokemukseni lisäksi se pohja, jolle olen oman maailmankuvani ja poliittisen näkemykseni halunnut rakentaa. Vapauden ja vastuun välisen tasapainon tavoittelu sekä yksilönvapauden korostaminen nousivat minulle keskeisimmiksi puoluevalintani perusteiksi.

Lukion jälkeen suoritin asepalveluksen Tikkakoskella Ilmavoimien viestikoulussa. Kotiuduin reservin kersanttina 2004, jonka jälkeen työskentelin Upinniemen varuskunnassa sopimussotilaana.

Opiskelin pääaineenani valtio-oppia Turun yliopistossa sekä Eurooppa-politiikkaa, johtamista ja poliittista historiaa Helsingin yliopistossa. Opintojeni ohella työskentelin Helsingin keskustan Stockmannilla myyjänä kuusi vuotta. Samalla suoritin kaksi opintoihini kuuluvaa työharjoittelua, toisen Euroopan Parlamentin Suomen-tiedotustoimistossa ja toisen Elinkeinoelämän valtuuskunnassa EVA:ssa.

Ennen valmistumistani vahvistin kielitaitoani ja Eurooppa-osaamistani lukemalla EU:n talous- ja ulkopolitiikkaa Saksassa Leipzigin yliopistossa. Ennen Saksan-vuottani ja valmistumiseni jälkeen työskentelin eduskunnassa eduskunta-avustajana, mistä siirryin keväällä 2012 helsinkiläiseen viestintätoimistoon työskentelemään EU-viestintään erikoistuneena viestintäkonsulttina ja projektipäällikkönä. Toimin samalla Helsingin Kokoomuksen valtuustoryhmän jäsenenä, varavaltuutettuna ja teknisen lautakunnan varapuheenjohtajana.

Elokuun alussa 2014 aloitin työt talous ja raha-asioista sekä eurosta vastaavan talouskomissaari Jyrki Kataisen kabinetissa Euroopan komissiossa. Marraskuusta 2014 lähtien työt jatkuivat uudessa komissiossa työstä, kasvusta, investoinneista ja kilpailukyvystä vastaavan komission varapuheenjohtaja Kataisen kabinetin jäsenenä. Kesällä 2016 sain kutsun siirtyä puheenjohtaja Jean-Claude Junckerin erityisneuvonantajatiimiin European Political Strategy Centreen (EPSC) jossa toimin ulkopolitiikan neuvonantajana maaliskuuhun 2020 asti. Toukokuussa 2020 aloitin työt Brysselissä Facebookin EU-asioista vastaavana yhteiskuntasuhdejohtajana.

Olen toiminut vierailevana luennoitsijana muun muassa Harvardin yliopistossa Euroopan talouspolitiikasta ja vuonna 2018 minulle tarjoutui mahdollisuus aloittaa vierailevana tutkijana Pariisin École des ponts Paris Tech yliopistossa, kiertotalouden tutkimuskeskuksessa. Eurokriisin vuosiin 2010-2014 ja komission rooliin keskittyvä väitöskirjani Turun yliopistossa odottaa tällä hetkellä esitarkastusta.

Eurooppa-politiikan tuntemus on minulle sekä olennainen osa työtäni, koulutustani että elämäntapa. Lisää arvoistani ja poliittisesta ajattelustani näillä sivuilla sekä blogissani.