Siirry suoraan sisältöön

Aura Salla osallistui Lapin Kansan EU-vaalipaneeliin Rovaniemellä

Kansanedustaja, eurovaaliehdokas Aura Salla osallistui keskiviikkona 8.5. Rovaniemellä järjestettyyn Pohjoisen EU-etkot -tilaisuuteen ja -eurovaalipaneeliin. Lapin Kansan, Lapin Kauppakamarin, Lapin Yrittäjien, Oulun Kauppakamarin ja Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien tilaisuudessa käsiteltiin Euroopan unionin tulevaisuutta ja pohjoisen ulottuvuuden ajankohtaisia asioita. Ennen tilaisuutta Aura tutustui paikallisen Lappset Groupin liiketoimintaan.

Paneelin voi katsoa jälkilähetyksenä Lapin Kansan verkkosivuilta.

Paneelissa Aura nosti esille Pohjois-Suomen, Suomen ja Euroopan kannalta keskeisiä kysymyksiä:

👉Suomen on edistettävä aktiivisemmin liikennerahoituksen hakemista ja saamista, ennen kaikkea yritysten toimintaedellytyksiin, huoltovarmuuteen ja sotilaskaluston liikkuvuuteen vedoten.

👉Lapilla on tärkeä rooli EU:n kokonaisturvallisuuden vahvistamisessa ja irtautumisessa Kiina-riippuvuudesta. Korkea teknologia vaatii kriittisiä raaka-aineita. Kriittisiä raaka-aineita ja harvinaisia maametalleja löytyy Suomen Lapista. Kiinasta tuoduille, kestämättömästi ja epäeettisesti kaivetuille kriittiselle raaka-aineille on oltava suomalainen ja eurooppalainen vaihtoehto, jossa ympäristöstandardit otetaan vakavasti.

👉 Merkittävä haaste Lapissa, kuten muuallakin, on tällä hetkellä työvoiman saatavuus. Meidän on luovuttava EU:n ulkopuolelta tulevan työvoiman tarveharkinnasta ja saatava työvoima liikkumaan paremmin unionin sisällällä. Kannattaa myös käydä katsomassa: https://lnkd.in/dDgzpsNV jossa miljoonia työpaikkoja auki ympäri EU:n ja mahdollisuus hakea työntekijöitä.