Siirry suoraan sisältöön

Tietosuojaseloste

Tietosuojaseloste

Tässä tietosuojaselosteessa kerrotaan, mitä henkilötietoja Aura Sallan viestintä-, markkinointi- ja vierailijarekisteriin kerätään ja miten niitä käsitellään. Tietosuojasi on meille tärkeä. Mikäli sinulle herää kysymyksiä, voit aina olla meihin yhteydessä.

Kuka on rekisterinpitäjä ja mihin voit olla tarvittaessa yhteydessä?

Rekisterinpitäjä: Eurooppalainen Helsinki ry (Aura Sallan tukiyhdistys)
Osoite: Ulappasaarentie 2 B 37, 00980 Helsinki
Puhelin: +358 41 432 6510
E-mail: aku.aarva@aurasalla.fi

Mitä henkilötietoja käsitellään ja miksi?

Käsittelemme seuraavia sinulta saamiamme henkilötietoja:

  • Nimi
  • Yhteystiedot
  • Asuinalue
  • Osallistumishalukkuus vaalityöhön
  • Suostumus henkilötietojen käsittelyyn

Eduskuntaan vierailijoiksi saapuvilta henkilöiltä keräämme lisäksi seuraavia tietoja:

  • Nimi

Henkilötietoja käytämme Aura Sallan ja Aura Sallan tukiyhdistys Eurooppalainen Helsinki ry:n viestintä­än sekä kampanjointi- ja markkinointitoimenpiteisiin.

Verkkosivuilla järjestettäviin kilpailuihin ja kyselyihin vastaajilta tallennamme myös kyselyittäin vaihtuvien kysymysten vastaukset. Vastauksiin liittyvää henkilötietoa käytämme vain arvontaan ja yhteydenottoon arvonnan voittajaan. Vastauksiin liittyvä henkilötieto poistetaan sivustolta ja muista Aura Sallan ja Euroopppalainen Helsinki ry:n hallinnoimista järjestelmistä viimeistään kahden kuukauden kuluttua kyselyn päättymisestä. Poikkeuksen tekee se, jos kyselyyn vastaaja on samalla tilannut uutiskirjeen. Tällöin ks. kohdat ”Kuka tietoja käsittelee ja siirretäänkö niitä EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle?” sekä ”Kuinka kauan henkilötietoja säilytetään ?” alempana tällä sivulla.

Eduskuntavierailijoiden tietoja käytämme lisäksi matka-, majoitus-, ravintola- ja turvallisuusjärjestelyihin.

Käsitellyt henkilötiedot on kerätty sinulta itseltäsi, ja käsittelemme niitä antamasi suostumuksen perusteella. Eduskuntavierailijoiden tietoja käsittelemme kuitenkin oikeutetun etumme (matka- ja turvallisuusjärjestelyiden hoitaminen) perusteella. Vierailun päätyttyä parlamenttivierailijoiden tietojen käsittelyä voidaan jatkaa kampanjointi- ja markkinointitarkoituksiin, mikäli vierailija on antanut tähän suostumuksensa.

Kuka tietoja käsittelee ja siirretäänkö niitä EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle?

Henkilötietojasi käsittelee ensisijaisesti Aura Salla, hänen avustajansa sekä Eurooppalainen Helsinki ry:n toimijat. Lisäksi henkilötietoja voivat käsitellä Aura Sallan nettisivujen ylläpitoon osallistuvat henkilöt.

Uutiskirjeiden lähettämisessä käytämme yhdysvaltalaisen Googlen G Suite -palvelua. Henkilötietojen siirto EU-alueelta Yhdysvaltoihin on sallittu sillä perusteella, että Google noudattaa EU:n tietosuojalain mukaisia datansiirron sopimuksia. Lisätietoja Googlen tietosuojakäytännöistä täältä.

Eduskuntavierailijoiden nimet toimitetaan eduskunnan valvomolle, joka käsittelee henkilötietoja omissa tietosuojaselosteissaan kerrotulla tavalla.

Kuinka kauan henkilötietoja säilytetään?

Henkilötietojasi säilytetään enintään siihen asti, kunnes peruutat suostumuksesi niiden käsittelyyn. Suostumuksen peruuttamisen jälkeen henkilötiedot poistetaan mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään kuukauden kuluessa. Eduskuntavierailijoita koskevat lisätiedot poistetaan, kun niitä ei enää tarvita, mutta joka tapauksessa viimeistään kolmen vuoden kuluessa vierailun päättymisen jälkeen.

Mitä oikeuksia sinulla on?

Voit milloin tahansa pyytää meitä:

  • vahvistamaan, käsittelemmekö sinua koskevia henkilötietoja, sekä pyytämään niistä kopion
  • korjaamaan mahdolliset virheelliset henkilötietosi
  • poistamaan henkilötietosi
  • rajoittamaan henkilötietojesi käsittelyä

Voit milloin tahansa peruuttaa uutiskirjeen klikkaamalla uutiskirjeen lopussa olevaa linkkiä. Muut tässä kohdassa tarkoitetut pyynnöt voit tehdä sähköpostitse osoitteeseen aku.aarva@aurasalla.fi.

Mikäli et ole tyytyväinen pyyntösi perusteella tekemäämme ratkaisuun tai olet sitä mieltä, että tietosuojaan liittyviä oikeuksiasi on loukattu, voit tehdä valituksen paikalliselle tietosuojaviranomaiselle. Suomessa tietosuojaviranomaisena toimii tietosuojavaltuutettu.

Muutokset tähän tietosuojaselosteeseen

Tätä tietosuojaselostetta voidaan päivittää aika ajoin esimerkiksi lainsäädännön muuttuessa. Tämä tietosuojaseloste on viimeksi päivitetty 25.10.2023.