Siirry suoraan sisältöön

Aura Salla YLEn EU-vaalipaneelissa Oulussa | 3.6.

Kansanedustaja, eurovaaliehdokas Aura Salla osallistui maanantaina 3.6.2024 Oulussa järjestettyyn YLEn eurovaalitenttiin, jonka aiheena oli EU:n energiapolitiikka. Onnistuuko Eurooppa energiamurroksessa vai sammuttaako viimeinen valot?

Tilaisuuden järjestivät Eurooppalainen Suomi ry, Energiakaupungit ry, Bioenergia ry ja Paikallisvoima ry yhteistyössä Yle Oulun kanssa. Mukana järjestämässä ovat Oulun kaupunki sekä Pohjois- Pohjanmaan liitto.

Ylen uutisartikkelin mukaan Aura kommentoi Pohjois-Suomen asemaa ja merkitystä EU:n kannalta.

– Varsinkin täällä Oulun alueella on kaikki edellytykset kilpailla Pohjois-Ruotsin kanssa. Ei ainoastaan energiantuotannossa, vaan esimerkiksi kiertotaloudessa. Meidän pitää huolehtia EU-tasolla pohjoisen infrastruktuurista ja löytää paremmin käytettävissä olevat EU-instrumentit niiden rahoittamiseen, sanoo Aura Salla (kok.).

Aura otti myös kantaa puhtaaseen ja uusiutuvaan energiaan ja kiertotalouteen.

– Kyse ei ole ainoastaan puhtaasta energiasta, vaan myös siitä mitä tuotteita me voidaan täällä tuottaa, jotta me saadaan kannattavaa yritystoimintaa. Me tiedämme, että täällä Pohjois-Pohjanmaalla ja Oulussa on valtavan hienoa osaamista myös kiertotaloudessa, mihin saa myös merkittävästi EU-rahoitusta, sanoo Aura Salla (kok.)

Paneeli on katsottavissa YLE Areenasta.

Aura Salla kampanjoi Oulussa | 3.6.

Eurovaalitentin lisäksi Aura kampanjoi Oulussa Rotuaarilla yhdessä kansanedustaja Mari-Leena Talvitien kanssa ja Tervasoihtu-aitan terassilla yhdessä kansanedustaja Janne Heikkisen kanssa. Illalla Aura tapasi Oulun ja Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien hallituksen jäseniä.