Siirry suoraan sisältöön

Aura Salla Espoossa & Vantaalla | 2.6.

Kansanedustaja, eurovaaliehdokas Aura Salla kiersi sunnuntaina 2.6.2024 Espoossa ja Vantaalla kaupunkilaisia kohdaten. Aamu alkoi Espoon Haukilahdesta, jossa Aura ja joukko muita kokoomuksen ehdokkaita osallistui paikallisten kokoomusaktiivien järjestämään tilaisuuteen Mellstenin rannalla. Pienten sadekuurojen virvoittamassa säässä keskustelu järkevämmän EU:n rakentamisesta eli taloudesta, turvallisuudesta ja ilmastonmuutoksen torjumisesa.

Päivä jatkui Vantaan puolella, jossa paikalliset kokoomuslaiset järjestivät vaaligrillin kuumaksi Kuusijärvellä ja Aura keskusteli lukemattomien uimarannalle matkaavien kanssa ajankohtaisista asioista. Erityisenä kiinnostuksen kohteena Vantaalla kuului olevan turvallisuuspolitiikka ja Venäjän aggressiivinen toiminta Suomen lähialueilla.

Aura otti teemaan kantaa aiemmin sunnuntaina, kun hän julkaisi tiedotteen, jossa hän edellyttää kaikilta venäläistä öljyä Itämerellä kuljettavilta aluksilta vaadittavan länsimaiset vakuutukset.

”Seuraavan pakotepaketin Venäjää kohtaan tulee kohdistua sellaisiin ihmisiin, jotka tukevat tai tekevät edelleen johdannaiskauppaa Venäjällä, asetuotannon vaikuttajiin sekä niihin, jotka mahdollistavat ukrainalaisten ihmisten karkottamisen Venäjän valtaamilta Ukrainan alueilta. Uusi konkreettinen toimi olisi myös venäläisöljyn hintakattojärjestelmän kiristäminen sekä venäläistä öljyä kuljettavien alusten vakuutustarkastukset Itämerellä”, Salla sanoo.