Siirry suoraan sisältöön

Aura Salla HS:n eurovaalitentissä | 29.5.

  • EU

Kansanedustaja, eurovaaliehdokas Aura Salla osallistui ennakkoäänestyksen ensimmäisenä päivänä, keskiviikkona 29.5., Helsingin Sanomien, Suomen opiskelijakuntien liitto SAMOKin, Suomen ylioppilaskuntien liitto SYL:n ja Sitran yhteiseen Euroopan tulevaisuuden tekijät -vaalitenttiin.

Tentissä yhdeksän eduskuntapuolueen eurovaaliehdokkaat kokoontuivat keskustelemaan nuorten valitsemien tulevaisuuden teemojen ympärille: ilmasto ja ympäristö, hyvinvointi & digitalisaatio.

”Ilmastokriisi vaatii tällä hetkellä konkreettisia tekoja. Meidän on laajennettava päästökauppaa, maankäyttösektori tulee saada päästökaupan piiriin laajemmin ja päästökaupan ilmaisjaosta pitää luopua. Meidän pitää sähköistää liikennettä nopeammin, kuin teemme sitä nyt. Raideliikenteeseen pitää panostaa.

Kiertotalous on otettava talousmallina osaksi meidän kaikkien, kuluttajien, yritysten ja ison teollisuuden, ajattelua. Se lähtee siitä, että meillä on raakamateliaaleja, jotka tuotetaan kestävästi. Tuotteet suunnitellaan kokonaiskiertoon. Meidän ei tarvitse omistaa kaikkea. Kiertotalous ei ole pelkkää jätteen kierrättämistä vaan se on ajattelumaailman muutos siitä, että maapallon varannot eivät yksinkertaisesti riitä vaan meidän on muutettava omaa kulutuskäyttäytymistämme”, toteaa Aura Salla.

Voit katsoa paneelin kokonaisuudessaan Helsingin Sanomien verkkosivuilta.