Siirry suoraan sisältöön

Tiedote: Kansanedustaja, VTT Aura Salla Kokoomuksen ehdokkaaksi eurovaaleihin

Aura Salla, kokoomuksen kansanedustaja, suuren valiokunnan jäsen ja EU-politiikkaan erikoistunut valtiotieteiden tohtori on asetettu Kokoomuksen ehdokkaaksi vuoden 2024 europarlamenttivaaleihin. 

Tavoitteeni on omavarainen Euroopan unioni, joka keskittyy ydintehtäviinsä eli talouteen, ympäristö- ja ilmastopolitiikkaan sekä länsimaisten arvojen, vakaan turvallisuusympäristön ja demokratian edistämiseen. Haluan herättää keskustelua konkreettisesta EU-sääntelystä, joka vaikuttaa ihmisten arkeen aina taskuissamme olevista älypuhelimista ja pankkien sääntelystä jokapäiväiseen ruokaamme ja suomalaiseen luontoon, eurovaaliehdokas, kansanedustaja Aura Salla sanoo. 

Kauppasopimusneuvottelut Yhdysvaltojen kanssa on avattava uudelleen mahdollisimman pian. Meidän on päästävä eroon kansallisista tulonsiirroista unionille kasvattamalla EU:n omien varojen osuutta budjetissa. Pidän tärkeänä, että Euroopan komission pääosastojen nykyistä määrää arvioidaan kriittisesti ja lukuisten pysyvien komiteoiden tarpeellisuutta arvioidaan uudelleen. Päätökset on tehtävä mahdollisimman lähellä ihmistä. Meidän on siirryttävä ylätason poliittisista latteuksista konkreettisiin esityksiin ja teemoihin, Salla linjaa. 

Aura Sallalla on taustallaan monipuolinen EU-ura. Ennen kansanedustajaksi valintaa hän johti kolmen vuoden ajan teknologiayhtiö Metan EU-toimintoja ja toimistoa Brysselissä. Vuosina 2014–2020 hän toimi poliittisena neuvonantajana Euroopan komissiossa, varapuheenjohtajan ja puheenjohtajan tiimeissä. Vuonna 2021 Salla väitteli tohtoriksi Turun yliopistosta aiheenaan Euroopan komission politisoituminen eurokriisin vuosina. Nykyisin kansanedustajana toimiva Salla on muun muassa suuren valiokunnan ja tulevaisuusvaliokunnan jäsen sekä Euroopan neuvoston Suomen valtuuskunnan varapuheenjohtaja.

Suomi ja suomalaiset ansaitsevat Euroopan parlamenttiin asiantuntevia edustajia, jotka tuntevat eurooppalaisen politiikan kentän ja sen miten Brysselissä toimitaan. Suomen ja koko Euroopan etua ajetaan parhaiten vahvalla asiantuntemuksella, kokemuksella ja ymmärryksellä EU-lainsäädännön valmistelusta ja toimintatavoista. Edellä mainituissa asioissa meillä on ollut maana viime vuosina haasteita. Nyt on muutoksen aika, Salla päättää.

Eurovaalit käydään Suomessa sunnuntaina 9.6.2024. Vaalipiirinä on koko Suomi, eli kaikkia ehdokkaita voi äänestää missä päin maata tahansa. Ennakkoäänestys Suomessa 29.5.–4.6.2024 ja ulkomailla 29.5.–1.6.2024.

Lisätietoja: 

Aura Salla, kansanedustaja ja eurovaaliehdokas, +358400 886 803, aura.salla@aurasalla.fi 
Aku Aarva, kampanjapäällikkö, +358 41 432 6510, aku.aarva@aurasalla.fi 

Tule mukaan tiimiin ja tilaa uutiskirje

Onnistunut kampanja tehdään yhdessä – joukkuueena. Tervetuloa mukaan tukitiimini. Samalla lomakkeella voit tilata myös uutiskirjeeni.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Nimi
Email
Phone number
Hometown
Your message to Aura
Haluan liittyä Aura Sallan tukitiimiin
I wish to join Aura Salla’s support group.
Haluan tilata Aura Sallan uutiskirjeen
I wish to order Aura Salla’s newsletter.
Lupa henkilötietojen käsittelyyn
Permission to process personal data.