Siirry suoraan sisältöön

Aura Salla: Kommentti luottamusäänestyksiin 8.9.2023

En millään tavalla hyväksy joidenkin ministerien kesän julkisessa keskustelussa esiin nousseita rasistisia näkemyksiä. Hallituksen kaataminen ei kuitenkaan poistaisi rasismia Suomesta, mutta veisi meiltä mahdollisuuden toteuttaa välttämättömät uudistukset hyvinvointivaltion tulevaisuuden pelastamiseksi. Hyvinvointivaltion, jota lukemattomien suomalaisten vuosikymmenten työllä on rakennettu, mutta jotka eivät nyt kaikki pääse edes tarvitsemiensa peruspalveluiden piiriin kohtuullisessa ajassa. Rasismin kitkemisessä parempi tapa on, että koko valtioneuvosto edistää aktiivisesti yhdenvertaisuutta sekä syrjimättömyyttä niillä toimilla, joihin kaikki hallituksen puolueet ovat tiedonannossa sitoutuneet. Tärkeintä ovat teot – niiden tekemisen paikka on hallitus, ei oppositio.

Vasemmistopuolueet eivät ole ottaneet Suomen taloudellista tilannetta riittävällä vakavuudella, jotta hyvinvointivaltion välttämätön uudistustyö olisi heidän kanssaan mahdollista. Edellinen hallitus teki Venäjän hyökkäyssodasta ja koronapandemiasta aiheutuneiden menojen lisäksi tarpeettomia pysyviä menolisäyksiä Suomen valtiontalouteen, joista maksamme nyt kovaa hintaa – emme vähiten valtionvelan korkeina korkoina. Kuten on nähty, tämän laivan kääntäminen on todella hidasta jopa tällä sopeutustahdilla. Hyvinvointivaltion palvelut on saatava paremmalle tolalle ja niiden rahoitus turvattava myös tuleville sukupolville. Suomi tarvitsee toimintakykyisen hallituksen, jolla on kyky ja rohkeus kantaa vastuu kestävän muutoksen puolesta.

Aura