Siirry suoraan sisältöön

VTT, EU-asioiden johtaja Aura Salla Helsingin Kokoomuksen ehdokkaaksi eduskuntavaaleihin

  • EU

Helsingin Kokoomus on nimittänyt valtiotieteiden tohtori Aura Sallan ehdokkaaksi kevään eduskuntavaaleihin. Salla työskenteli vuosina 2014-2020 Euroopan komissiossa, komission varapuheenjohtajan ja puheenjohtajan alaisuudessa poliittisena neuvonantajana. Viimeiset kolme vuotta Salla on johtanut yhdysvaltalaisen teknologia-alan yrityksen Metan toimistoa Brysselissä EU-asioista vastaavana yhteiskuntasuhdejohtajana. Ennen siirtymistään yksityisen sektorin palvelukseen Salla toimi Kokoomuksen puoluejohdossa puoluevaltuuston puheenjohtajana.

Pitkäaikaisin tavoitteeni on olla mukana vaikuttamassa Suomen ja Euroopan kehitykseen: markkina- ja arvoliberaalista näkökulmasta. Koen, että nyt on oikea hetki tavoitella tätä suomalaisten ja helsinkiläisten edustajana. Suomen etujen ajaminen osana Euroopan unionia ja vaikuttaminen talous-, turvallisuus ja ilmastopolitiikkaan kansainvälisestä tulokulmasta on erityisen tärkeää tulevina, varmasti vaikeina, vuosina, Salla toteaa.

Olen tehnyt talouspolitiikan sekä kokonaisturvallisuuden parissa töitä urallani monesta näkökulmasta. Suomen velkaantumisen taittaminen, kasvua tukevat ratkaisut sekä markkinasääntelyn vähentäminen, kuten palkkaverotuksen progression keventäminen, yksityisen sektorin tuominen tiiviimmin mukaan julkisten palveluiden tuottamiseen tai apteekkilainsäädännön vapauttaminen ovat hyviä esimerkkejä konkreettisista toimista. Ilmastopolitiikka ja talouspolitiikka asetetaan liian useina vastakkain. Näen, että aidosti vaikuttava ilmasto- ja ympäristöpolitiikka tarvitsee niin yksityisen kuin julkisen sektorin täyden panoksen, eikä talouden intressien tarvitse sotia ilmastotavoitteita vastaan vaan niiden puolesta, Salla jatkaa. 

Kokoomuksen tavoitteena tulevalla vaalikaudella on laittaa Suomen talouden kasvun edellytykset kuntoon ja parantaa kansantalouden kilpailukykyä. Tähän tarvitaan vahvaa yksityisen sektorin tuntemusta sekä kansainvälistä ja EU-osaamista. Auran kokemus ja asiantuntijuus ovat omiaan vahvistamaan kokoomuslaisen politiikan tekemistä tulevalla vaalikaudella, puolueen puheenjohtaja Petteri Orpo kommentoi Sallan ehdokkuutta.

Salla on kampanjan ajan äitiyslomalla, eikä vastaa kysymyksiin Metan edustajana. 

Lisätietoja: 

Aura Salla aura@aurasalla.fi  +35840088680

Kampanjapäällikkö: Aku Aarva aku.aarva@aurasalla.fi +358414326510

Helsingin Kokoomus: Sanna Hämäläinen sanna.hamalainen@kokoomus.fi +358405123953