Siirry suoraan sisältöön

Aura Salla Satakunnan Kansan eurovaalipaneelissa Olkiluodossa | 28.5.

  • Energia, EU

Kansanedustaja, eurovaaliehdokas Aura Salla osallistui Olkiluodon ydinvoimalan vierailukeskuksessa järjestettyyn Satakunnan Kansan eurovaalitenttiin tiistaina 28.5.2024. Paneelikeskustelussa käytiin läpi EU:n energiajärjestelmän muutostarpeita ja Satakunnan roolia energiamaakuntana puhtaan energiasiirtymän keskiössä.

Auran viesti järkevämmän EU:n energiamarkkinoiden kehittämisestä on selvä:

Euroopan yhteinen energiamarkkina on Suomen etu. Se tasoittaa hintapiikkejä, parantaa ennakoitavuutta ja antaa huoltovarmuutta kotimaisen tuotannon häiriötilanteisiin.

Markkina ei kuitenkaan toimi tällä hetkellä riittävän hyvin, sillä siirtoyhteydet maiden välillä ovat riittämättömiä ja liian monessa maassa on käytössä markkinoita vääristäviä kansallisia tukimekanismeja. Mitä paremmin markkina toimii, sitä paremmin suomalaistenkin sähkön hinnat määrittyvät.

Eurovaaleissa päätetään Euroopan energiatulevaisuudesta. EUn on asetettava kunnianhimoiset tavoitteet, mutta jätettävä keinot markkinoiden ratkaistavaksi.