Siirry suoraan sisältöön

Aamu Kelassa 3.5.2024: Kuinka selviytyä EU:n digiviidakossa?

  • EU

Eurovaalipaneeli

Monet uudet EU:n digitalisaatiota koskevat aloitteet vaikuttavat myös Suomeen. Erilaisilla digisäädöksillä on suuri merkitys suomalaisten viranomaisten toiminnalle ja palveluiden toimivuudelle. Onnistunut digitalisaatio hyödyttää meitä kaikkia ja on hallinnollisesti kestävää, järkevää ja tehokasta.

Millaisia haasteita ja mahdollisuuksia digitalisaatioon ja EU:n digialoitteisiin liittyy? Pitäisikö digilainsäädäntöä tehdä kansallisella vai EU-tasolla? Entä mitä hyötyä ja haittaa kansainvälisestä viranomaisten välisestä tiedonvaihdosta voi olla?

Näitä kysymyksiä toukokuun Aamu Kelassa -tilaisuudessa ruotivat mm. eurovaaliehdokkaat Oscar Byman (rkp), Timo Kaunisto (kesk), Merja Kyllönen (vas), Ville Merinen (sd), Maria Ohisalo (vihr), Tapio Puolimatka (kd) ja Aura Salla (kok). Keskustelun avaa Kelan kansainvälisten ja EU-asioiden päällikkö Suvi Rasimus, ja juontajana toimii Kelan johtaja Kari-Pekka Mäki-Lohiluoma

Aamu Kelassa -tapahtumat ovat ajankohtaisia keskustelutilaisuuksia Kelan kumppaneille ja sidosryhmille sekä muille aiheesta kiinnostuneille.  

Aika: 3.5.2024 klo 9–11

Päätalolla aamupuuro klo 9–9.30. Ohjelma ja striimi alkaa klo 9.30.

Paikka: Kelan päätalo, Nordenskiöldinkatu 12, Helsinki. Tilaisuutta on mahdollista seurata myös etänä. Keskustelun tallenne julkaistaan Kelan verkkosivuilla tilaisuuden jälkeen.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen

Lämpimästi tervetuloa!